Dzieki, no niestety trzeba bedzie się innym razem ustawić bo praca.. W tym tyg nie dam rady ale znajdziemy czas na spota napewno.
[O2] Co się dzieje??? Naprawy gwarancyjne w ASO
Zwiń
X
-
[O2] Co się dzieje??? Naprawy gwarancyjne w ASO
Myślę, że z tego może byc niezła "afera"... Po swoim przykładzie zauważyłem, że Skoda nie ogarnia napraw gwarancyjnych. Na części trzeba czekać tygodniami... Jeżeli chcecie konkrety to podam wam mój kłopoty jakie miałem i mam z naprawami gwarancyjnymi a konkretnie z brakiem cześci w magazynach SAP. W 2010r. kupiłem nową Octavkę 1.6 TDI z DSG. do sierpnia 2011roku autko spisywało się bez zarzutu. Przy przebiegu 130 tys. km padła skrzynia (czas oczekiwania po duuużych naciskach na ASO wyniółs 6 tyg.). Po zamontowaniu nowej DSG okazalo się, że jeszcze dwamasa jest do wymiany (+1 tydzień czekania). W grudniu do wymiany kwalifikował sie termostat (oczekiwanie 3 tyg). A teraz do wymiany jest zawó EGR (podobno już dotarł do ASO) i chłodnica recylkulacji spalin (czekam na nia od 17grudnia i nikt nie potrafi mi podać chociaż przybliżonego terminu kiedy ta cześć dotrze do serwisu). Dodam, że podczas pierwszej i trzeciej usterki już jestem 2,5 m-ca w plecy. Rozumię, że o ten czas postoju gwarancja mi się przedłuży? Ktoś z was może też ma takie prplemy z naprawami w ASO?
-
-
Zamieszczone przez alxxxw połowie grudnia była taka informacja :
No ale jakby nie było już wcześniej miałeś problemy. Może akurat w tym ASO mają takie podejście do sprawy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemogsxrZamieszczone przez alxxxw połowie grudnia była taka informacja :
No ale jakby nie było już wcześniej miałeś problemy. Może akurat w tym ASO mają takie podejście do sprawy?
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
W Warunkach gwarancji stoi:
W przypadku gdy zajdzie konieczność sprowadzenia części zamiennych od producenta maksymalny czas naprawy może wynieść 30 dniSprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Ja bym eskalował to od razu do SkodaAutoPolska.
Tel.: (61) 873-23-00Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
SAP zna temat i powiedzieli, że do końca miesiąca będzie (ale terminu nie są wstanie zagwarantować) część w kraju i autko bedzie naprawione. Tylko ja juz im nie wierzę bo za dużo razy zawiedli... A może w naszym gronie jest jakiś prawnik? Bo zastanawiam się nad złożeniem pozwu cywilnego o utracone korzyści
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemogsxrSAP zna temat i powiedzieli, że do końca miesiąca będzie (ale terminu nie są wstanie zagwarantować) część w kraju i autko bedzie naprawione. ... zastanawiam się nad złożeniem pozwu cywilnego o utracone korzyści.Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz